Lettering workshop: Brush Pen

Dag: Lördag 28/1: kl 9.30-13.00
Plats: Curmanska magasinet
Pris: 950kr

Här ägnar oss åt drottningen av alla penntyper: penselpennan. Vi låter fineliners och blyertspennor vara och ger oss i kast med den flexibla och mångsidiga pennan som är orsaken till att så många fastnat för lettering.

Hela den här workshopen är vigd åt dessa pennor med en flexibel spets som kan skriva både smala och tjocka linjer. Vi går igenom den grundläggande tekniken, formar bokstäver och binder ihop dem till ord. Vi kollar in de olika fallgroparna som finns, diskuterar varför det alltid är pennan det är fel på om det inte blir bra, och hur du kan träna vidare hemma på egen hand för att utveckla denna konstform ytterligare.

Detta är en workshop på nybörjarnivå, du behöver alltså inte ens ha hållt i en penselpenna förut för att platsa här. Den passar också dig som kanske testat, men inte riktigt känner dig bekväm med metoden ännu, eller som behöver lite extra info om hur man bäst binder ihop vissa bokstäver. Fokus kommer att ligga mindre på prat och mer på praktik här – din skrivhand kommer att få jobba!
Efter workshopen finns det möjlighet att köpa fler pennor och papper.
Allt material samt kaffe, smörgås, kaka ingår.

Lise Hellström är bokstavsillustratör och bor i Varberg där hon driver Ink & Lise. Hon har skrivit en bok om lettering och ritar bokstäver som blir logotyper, bröllopsinbjudningar, boktitlar, tatueringar och mycket annat till kunder över hela världen.
Du hittar henne ofta på instagram där hon lägger ut ritvideos @inkandlise och på hennes hemsida inkandlise.com där hon säljer pennor, övningsark, papper och mycket annat.

Boka nu!

Behöver du övernattning så har vi bra erbjudande nu hos Himla Winblads. Skriv i mailet om ni behöver boende.